Строителна фирма EXTRAVAGANCE build предлага монтаж на подови настилки и стенни облицовки качествено и в срок. Фирмата ни разполага с висококвалифициран монтажен екип и изпълнява обекти в цялата страна. Гарантираме Ви прецизност и висока степен на професионализъм при изпълнението на всеки обект.

Ние правим доставка и монтаж на всякакъв вид подови настилки:

 • PVC/ Винилови настилки (хетерогенни, хомогенни, токопроводими и токоразпръскващи винилови PVC настилки);
 • Ламиниран, трислоен паркет;
 • Натурален линолеум;
 • Антибактериални и антистатични настилки за търговски и туристически обекти;
 • Електро- проводими настилки;
 • Саморазливни подови настилки;
 • Мокети на рола и плочи;
 • Спортни настилки;
 • Каучукови плочи;
 • Противохлъзгащи ПВЦ настилки;
 • Акрилни покрития и много други

Подовите настилки, особено при обществени сгради, трябва да се характеризират с висока износоустойчивост, както и да покриват високи изисквания за хигиена и поддръжка. Изборът на подова настилка изцяло се съобразява с вида на обекта, бюджета и търсената визия. При изготвяне на проект за интериорен дизайн настилката заема ключова роля, определяйки стила на помещението.

При обществени и търговски обекти настилката трябва да притежава някои от следните качества: антистатичност, противохлъзгащ ефект, антибактериалност, проводимост. Настилките, притежаващи тези характеристики, се използват задължително в болнични заведения, санаториуми, спа центрове, в промишлеността,в лаболатории и други.

Монтаж на ламиниран паркет

Ламинираният паркет е предпочитана подова настилка от немалко домакинства. Този вид подова настилка дава хигиенична и лесна за поддръжка среда. Твърдата ламинирана повърхност предотвратява разпространението на прах и бактерии. Ламинираните паркети се предлагат с различен клас, зависещ от степента на износоустойчивост. Конструкцията и високото качество на ламелите е благоприятно при динамични и статични удари, което дава по-дълъг живот на експлоатация. Изборът от дизайн и повърхностни структури на този тип настилка е огромен. Монтажът се осъществява бързо и може да се направи върху съществуваща настилка, без да е нужно тя да бъде премахвана. Полагането на ламиниран паркет върху съществуваща настилка може да е решение на немалко проблеми със стара настилка, различни нива на отделните помещения или липса на топлоизолация.

Монтаж на PVC подови покрития

Монтажът на ПВЦ подови покрития се прави на няколко етапа. Започва се с подготовка на основата, която е нужно да бъде равна, суха, почистена, гладка и да не подлежи на проникване на влага в нея. Желателно е да бъде направена саморазливна замазка. Температурата на стаята е прието да е около и над 15 градуса, влажността да е много ниска- под 10 %, като ролките или плочите се съхраняват няколко денонощия в помещението.

Ролките се полагат като краищата им се допират плътно и се заваряват при висока температура с шнур. При плочите полагане се прави като се притискат краищата един към друг. Тук заваряване не е необходимо. След полагането на настилката, идва ред и на лепенето, което се осъществява с помощта на акрилна емулсия. Заваряването може да бъде два вида- горещо и студено. То гарантира здравото свързване на два края на подовото покритие. Заваряването е последната стъпка и играе голяма роля за предпазване на настилката от проникване на вода. Едновременно с това да служи като защита при механични влияния.

Виниловите (PVC) настилки се произвеждат по най- съвременни технологични процеси, като техните качества са изключително много, което ги прави предпочитан вид подова настилка. Виниловите настилки се полагат най- често при обществени сгради, но напоследък се вижда тенденция за използването им и в частни домове. Това е благодарение на многообразието на цветове и дизайн, както и на важни качества като износоустойчивост, лесна поддръжка, негоримост и липса на фуги при снаждането на отделните панели.

Видове винилови (pvc) настилки: хомогенни и хетерогенни

При хомогенните настилки обработката се осъществява с полиуретан, което е изключително улеснение за почистването и поддръжката им. Те притежават еднаква структура и по цялата си дължина цветовете са едни и същи, което запазва свежия им цвят за дълъг период от време.

И хомогенните, и хетерогенните винилови настилки се използват най- често при обществени сгради, магазини, складове, болници, училища и предприятия.

При хетерогенните винилови настилки най- горният пласт е от полиуретанов слой, междинният пласт е със стъклени нишки (което дава и подсилената износоустойчивост), а последният пласт притежава антибактериални свойства, като обработката му е насочена срещу появата на влага и мухъл.

Как се полага винилова настилка?

След нанасяне на саморазливната замазка се отстраняват едрите частици. Преминава се към шлайфане и почистване. Помещението се разчертава с маркиращи конци и се започва оразмеряване и изрязване на настилката. Основата се намазва с лепило, след което настилката се залепва отгоре. Със специален инструмент се прави фуга между два листа, след което настилката се “заварява”. Използва се въже в същия цвят като настилката. То се полага във фугата, разтапя се при висока температура и се снажда между листовете.

Монтаж на стенни облицовки

Стенните облицовки се предлагат в огромен избор от материали и цветове. Вашия избор ще направите на база стила в помещението и бюджетните средства.

Пример за стенна облицовка могат да бъдат мраморни панели, панели от естествен камък, 3D плоскости за стена, МДФ плоскости, облицовка от изкуствени камъни, облицовка от гнайс и други.

Използването на декоративни облицовки от камък придават елегантен вид на помещението и внасят много уют и топлина. Техните декоративни елементи създават модерен облик със силно изразен характер и стил.

Видове облицовки за стена

Стенните панели позволяват да се получи идеално равна повърхност на стената. Те подобряват звукоизолацията и топлоизолацията на помещението. Техният монтаж е бърз и лесен. Стенните панели са достъпни ценово и са издръжливи и надежни.

Панелите за стена от МДФ са екологичен материал, подходящ за декориране на стени във всякакви помещения в дома. По време на производственият процес се прилага декоративно фолио, а крайният ефект е оригинални панели с уникална текстура. Повърхността на МДФ панелите може да бъде матирана или гланцирана.

Панелите от гипсокартон са с малко по- ниски характеристики от МДФ панелите, и са по- тежки и дебели. При панелите от гипсокартон имаме огромен избор от цветове и форми. Повърхността им може да е фурнирована, облицована с кожа или дървена мозайка.

Дървените панели за стена създават усещане за лукс. За производството им се използват махагон, липа, орех и др. Тяхното присъствие в интериора на помещението придава царственост и носи много топлота. Поради това, че дървото е естествен материал, монтирането на дървени панели за стена в помещения с висока влажност би било рисковано за структурата им. Използването на специални продукти за запечатване и защита ги предпазва от влагата.

Панелите от бамбук са по- леки от дървените панели и при тях влагата не се отразява до такава степен. Този тип декорация за стена създава модерен и различен интериор, който спокойно може да се съчетава с множество съвременни декоративни елементи при обзавеждането.

3D стенните панели притежават трипластова структура. 3Д панелите се използват както за декоративен финиш за стена, така и при направа на окачени тавани и мебели. Техният триизмерен ефект създава изключително модерно и красиво интериорно решение.

Пластмасовите панели са изгодни ценово, предлагат разнообразие от цветове и са лесни за поддържане в ежедневието.Те са топло и звукоизолационни, както и високо устойчиви на влага и температурни промени, но са по-чупливи.

Стъклените панели са иновативно декоративно решение, което все по- често се използва в интериорното обзавеждане. Красиви и функционални, стъклените панели са предпочитани като елемент в кухненското обзавеждане и в баните.

Подовата настилка и стенната облицовка са едни от елементите, които придават характер, стил и уникалност във всяко едно помещение. Видът и визията им могат да допринесат за красотата и уюта, независимо от предназначението на помещението (дом, офис, училищна стая, болница, магазин или хотел).

Както при подовите настилки, така и при стенните облицовки се предлага широка гама от продукти. Изборът се свежда до предназначението на помещенията, в което ще се полагат, от бюджета и търсената визия. Настилките и облицовките имат клас на износоустойчвост, като се делят на такива за дом, за обществени нужди, за производствени помещения и такива с висок трафик на хора.

Освен степента на износоустойвост, която се отразява и на цената, при избора на подова настилка или стенна облицовка се вземат предвид и доста важни техни свойства като антибактериалност, антистатичност, химическа устойчивост, токопроводимост и антихлъзгащи свойства.

Ние от EXTRAVAGANCE build ще Ви помогнем чрез консултация и оглед на място във Вашия обект,за да направите най- правилния избор спрямо Вашите индивидуални предпочитания и търсена визия. Ние имаме грижата да подготвим основата за настилката и/или стенната облицовка, да я доставим и поставим качествено и бързо.

Изпратете ни своето желание за оглед и консултация чрез формата ни за заявка, или ни се обадете на посочения номер за връзка в контактната форма.

© 2018 Extravagance Build – комплексно решение на Вашите стрително-ремонтни потребности в Бургас и региона      Полезни връзки: Защита на лични данни