Окачените тавани в различните помещения изпълняват декоративна функция и придават модерен и артистичен вид на Вашия дом, офис или търговски обект.

В зависимост от това какво е помещението и изработката на окачените тавани е различна.

Наричани още падащи тавани, тези конструкции представляват вторични тавани, окачени под основните в помещението. Окачените тавани имат няколко разновидности: Растерен, гипсокартон, алуминиев ламелен окачен таван, пластмасов ламелен окачен таван, опънат таван, Армстронг и Хънтър Дъглас.

Окачените тавани тип „растерен” успяват да задоволят и нaй- смелите изисквания по отношение на топло- и шумоизолация, противопожарна защита и влагоустойчивост. Растерният таван се състои от плочи, окачени за тавана, които лесно могат да бъдат преместени при необходимост. Поставят се с помощта на рейки, за които се захващат шини. Монтажът на тази конструкция е бърз и много по- чист, в сравнение с други строителни дейности. Плоскостите, използвани за направата на растерен таван, се отличават с изключителна здравина, трайност и устойчивост. Ако все пак някоя от плочите се повреди, всичко, което трябва да направите е да я замените с нова. В изградената растерна конструкция на окачения таван може да добавите скрито осветление, вентилационни, климатични, пожароизвестяващи и много други системи. Това повишава ефективността и оптимизира управлението на енергийните разходи. Една от основните причини да се използват този тип тавани е за да скрият тръби, тръбопроводи и т.н. Ако искате да превърнете една стая с индустриален дизайн в пространство с модерен изглед, то монтажаът на окачен таван е най- доброто решение.

Един от най-разпространените окачени тавани е този от гипскартон, тъй като той е пожароустойчив и влагозащитен и действа като топло- и звукоизолатор. Окачените тавани са много здрави, издръжливи и лесни за инсталиране. Осигуряват атрактивно и гладко покритие. Тази конструкция се изгражда от различни гипсокартонени плоскости, което я прави лесна за обработка. Нейният недостатък е невъзможността за повторна употреба.

Опънатият таван е чудесен начин да създадете една по- раздвижена и различна визия в дома, офиса или търговския Ви обект. Опъването на платна се извършва върху предварително поставена конструкция, изградена от алуминиеви или PVC профили. Това е много повече от добро, лесно и бюджетно решение за създаване на различни нива на тавана.

Окачените тавани тип „Хънтър” са подходящи за пространства с повишени нива на влажност и прахови частици. Облицовъчните плоскости се монтират върху носеща конструкция закрепена към основния таван. Те са много леки, издръжливи и лесни за почистване. На пазара може да намерите широка гама от цветове и щампи за окачени тавани тип „Хънтър”. С течение на времето този вид окачен таван се превърна в предпочитан вариант не само за мокри помещения, но и за всякакви други различни пространства.

Преградната стена е вертикален структурен елемент, който осигурява идеално решение за преобразуване на помещенията в дома- разделяне на жилищното пространство.

Обемните и компактни жилища имат редица предимства, но понякога те разполагат с твърде огромни помещения, които са трудни за обзавеждане и отопление. Най- добрият начин да избегнете прекалено голямото налично пространство, е като добавите преградна стена, която ясно да обособява две или повече помещения.

Съвременните преградни стени могат не само да подобрят качествата на помещението и да допринесат за естетиката на дома, но и са изключително функционални решения. Те притежават акустични, пожарозащитни топло- и шумоизолационни качества и позволяват вграждане на рафтове, метални щендери, дори и камина. Тези интериорни стени могат да бъдат изработени от алуминиеви и ПВЦ профили, гипсокартон, тухли, стъкло и дърво.

Най-разпространеното и достъпно решение за отделянето на жилищни помещения е създаването на стена от гипсокартон, тъй като този материал е изключително лек и бюджетен, като самата конструкция, която се изгражда е от метални профили, покрити с плоскости от гипсокартон. Ако искате освен да преградите помещението, да създадете и добра шумо- и топлоизолация, то може да поставите минерална или каменна вата между гипсокартона и металната конструкция.

Тухлената стена е също удачен и леснопостижим вариант за преграждане на помещения. За направата им е необходимо повече време и труд, но пък гарантират безпогрешна звуко и топлоизолация.

Дървените преградни стени са чудесно декоративно допълнение към интериора на всеки дом. Не се характеризират с толкова добри изолационни качества като останалите, но пък осигуряват свободата сами да изберете всеки детайл около вида им. Заради наличието на влага в мокрите помещения добавянето на преградна стена от естествена масивна дървесина трябва да се избягва, тъй като всички знаем, че влагата е първи враг на дървото. Друг бюджетен и непретенциозен вариант за създаване на дървена преградна стена е употребата МДФ или ПДЧ материали.

Стъклените преградни стени са чудесно решение да създадете една неповторима визия на Вашия дом. Те са по- скоро декоративен елемент, който запазва наличието на дневна светлина в помещенията.

Преградните стени от алуминиев или ПВЦ профил със стъклопакет се използват главно за офиси, търговски обекти, бизнес сгради, но намират все по- голямо приложение и в съвременните домове.

Стъклените тухли са интересни интериорни решения, които, освен че са практични, правят интериора наистина оригинален, а атмосферата на дома – уникална. С тяхна помощ може да отделите част от банята или антрето, без да стеснявате прекалено цялото помещение.

Ние можем да Ви помогнем с всичко- консултация, решения, избор на материали до сигурния и надежден монтаж. Свържете се с нас днес, за да вдъхнем една модерна визия на Вашето пространство.

okachen-tavan-interior
okachen-tavan-konsturkciq
okachen-rasteren-tavan
okachen-tavan-viziq
okachen-tavan-hunter
pregradni-steni-gips
pregradni-steni-pvc
pregradni-dyrveni-steni
tuhleni-steni-pregradni
© 2018 Extravagance Build – комплексно решение на Вашите стрително-ремонтни потребности в Бургас и региона      Полезни връзки: Защита на лични данни